İYİ ÇAY DEMLEMEK İÇİN

İyi bir çay demlemek için öncelikle; kullanacağınız çayın nem ve harici kokulardan etkilenmemiş olması gerekir. Ayrıca çayın lezzeti için demlik seçimi de son derece önemlidir. İyi bir çay için porselen demlik seçilmelidir. Metal çaydanlıkta yapılan çayda metal tadı olur.

Demlik önceden ısıtılmalıdır.Her bardak için demliğe bir çay kaşığı konulmalıdır. Su tam kaynama noktasında iken hemen alınıp demliğe aktarılmamalıdır. Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C’den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir. Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üzerine oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır.

Demleme süresi çayın cinsine ve tüketicinin zevkine göre değişebilir. Ama Çayın demleme süresi 15 dakika olmalı ve demlemeden sonra çay yarım saat içinde içilmelidir.